Mijn verhaal

Al van jongs af aan ben ik in aanraking gekomen met het kajakken. Ik ben opgegroeid in Schoorl en woonden vlakbij zee. Dat was de perfect plek om met een freestyle kajak in de branding te surfen. Op vakantie gingen we meestal naar locaties met rivieren en hadden we vaak kajaks mee, langzaam aan wilde ik dit steeds vaker ook proberen. Op me 13de was ik pas echt verkocht en sinds toen heb ik me peddel niet meer los gelaten! Ik had de smaak te pakken!

Op mijn 15de reisde ik samen met mijn broer en zus af naar Australië voor het WK Freestyle kajakken, waar ik buiten alle verwachtingen 3e werd. Met de jaren liet ik het freestyle kajakken steeds meer links liggen en vond ik de uitdaging in het varen van rivieren. Met de kajak kun je op unieke plekken komen, de prachtigste landschappen om je heen, de stilte, want niet iedereen kan er komen.

De wereld over

Oeganda, Canada, Amerika, Nieuw Zeeland, IJsland, Australië, China, Chile, Mexico; Het kajakken heeft me alle hoeken van de wereld laten zien en ik heb geweldige herinneringen aan elke lokatie! Het kajakken heeft mij de unieke kans geboden om te genieten van de mooiste rivieren en plekken op aarde!

Heel langzaam, jaar per jaar, week per week werd het steeds extremer en werd ik meer uitgedaagd. Van 3 meter watervallen naar 10 meter, 15 meter en uiteindelijk ook 20+ meter. Mijn meest uitgelichte kajak expeditie was die naar Oeganda. Een 5-daagse tocht door het Murchison nationaal park, als eerste vrouw varend op de Witte Nijl tussen het hoogste concentratie nijlpaarden en krokodillen ter wereld! Slapend in de outbacks of Afrika, tussen de ‘BIG 5’!

 

Hoe ik hier terecht ben gekomen?

Geen idee! Ik kan me nog goed herinneren dat ik mensen voor gek verklaarde die van hoge watervallen afgingen en ik moest niet denken aan het nemen van de risico van varen tussen krokodillen. En toch.
Hoe meer je in je kajak zit, hoe vaker op de rivier, des te meer zelfvertrouwen je krijgt en daardoor ook steeds een stapje verder gaat. Ik heb nooit het idee gehad dat ik veel risico heb genomen, door de langzame progressie heb ik altijd het gevoel gehad dat ik controle had.


Olympische droom

Toch is er de laatste jaren veel veranderd. In 2014 kwam ik in aanraking met de Olympische disciple kansslalom. Hierin vond ik de uitdaging en adrenaline, maar zonder het risicofactor. Na het verliezen van meerdere vrienden en vriendinnen op de river, ben ik steeds meer focus gaan leggen op het slalommen en ontstond er een nieuwe droom. De Olympische Spelen! De laatste jaren heb ik mijzelf, door middel van hard trainen, getransformeerd tot een kansslalom atleet. Door mijn unieke achtergrond pakte ik deze discipline snel op en stond ik in 2016 al in een finale op een wereldbeker wedstrijd. Ik was vastberaden om ook in deze discipline de top te behalen! In september dit jaar heb ik het onmogelijke gecreëerd door me te kwalificeren voor de 2020 Olympische Spelen in Tokio. De eerste atleet sinds 2008! Ik ben enorm trots dat mijn harde werk zijn vruchten afwerpt en dat ik de mogelijkheid heb om Nederland te vertegenwoordigen in Tokio!